jufvoorjuffen

door juf Jolanda

draadfiguren 20 augustus , 2008

Filed under: handvaardigheid — jufvoorjuffen @ 9:24 pm

download: draadfiguren

Neem een plankje en teken daar een figuur op. Dit kan bijvoorbeeld een rondje zijn of een vierkant, maar ook een echt figuur. Een paar voorbeelden vind je in de bijlagen achterin. Dan teken je op regelmatige afstand van elkaar over het figuur stipjes op het figuur. Dit moet wel erg regelmatig zijn anders wordt je draad figuur straks niet mooi. Dus wel even netjes met een meetlat uitmeten! Daarna op ieder puntje een spijker slaan in het hout. Je kunt ook een tekening maken, deze kopiëren en op het hout leggen, deze scheur je er later weer tussen uit.
Als dit gedaan is dan kun je met wol/ garen een figuur gaan maken. Knoop het einde vast aan het eerste spijkertje en dan ga je van de ene spijker naar de andere. Dit kan op heel veel manieren en dat maakt het zo spannend hoe je figuur eruit gaat zien.
Vaak ga je van de ene spijker helemaal naar de tegenoverliggende spijker, dan eentje naar links (of rechts) en dan weer terug naar ook een spijker meer naar links of rechts. (Zie bijvoorbeeld de cirkel)
Ook kan je van de ene spijker om beurten naar alle spijkers aan de andere kant, van bijvoorbeeld een driehoek of vierkant, gaan. Je krijgt dan mooie randen in het figuur doordat daar meerdere draden over elkaar heen gaan lopen.
Ook leuk voor vaderdag.

Advertenties